Naročite knjige

Gonilna sila dobrega - Dalajlamova vizija za naš svet

  • Cena knjige je 17,10 € (19 €)
  • Poštnina je brezplačna

Knjigo lahko naročite: 

242 strani, format 21x15 cm

* opombe h knjigi (v angleščini)


O knjigi v ZDA

Že več kot pol stoletja nas dalajlama s knjižicama, kot sta The Art of Happiness in The Dalai Lama's Little Book of Inner Peace vodi po stezi sočutja in nas poučuje, kako bi lahko izboljšali svoje notranje življenje.  V *Gonilni sili Dobrega nam s pomočjo dolgoletnega prijatelja Daniela Golemana, avtorja svetovne uspešnice Čustvena inteligenca, pojasnjuje, kako lahko energijo svoje sočutnosti usmerimo navzven, k vsem drugim bitjem. To pomenljivo in navdihujoče delo nam ponuja enkratno vizijo preobrazbe sveta na praktične in pozitivne načine.

Štirinajsti dalajlama je veliko več kot samo pomemben zagovornik tibetanskega budizma, je futurist z globokim razumevanjem sedanjosti in z izjemno iznajdljivostjo glede socialnih vprašanj sodobnega sveta.

- Booklist

 

Gonilna sila Dobrega vsakemu od nas ponuja uporabne zamisli, segajoče od ukrepov v prid naravnemu okolju, do dejanj, ki pomagajo prikrajšanim tega sveta. Pred nami je dolgoročni globalni načrt sijajnega futurističnega misleca, zato bo ta knjiga lahko koristila vsakemu prebivalcu našega planeta. Ko boste pripravljeni za sunek optimizma, jo vzemite v roke.

- Pop Culture Nerd

 

*Slovenski prevod knjige Gonilna sila Dobrega, ki je posvečena dalajlamovi 80-letnici, je izšel tako rekoč hkrati z ameriškim izvirnikom, saj smo tuji založniki po vsem svetu knjigo dobivali sproti, po delih, kakor je nastajala.


Misli iz knjige

“Pristna sreča in sočutje hodita z roko v roki.”

“Preglednost in odgovornost delujeta vzajemno. Odgovornosti brez preglednosti ni; preglednost brez odgovornosti je neučinkovita.”

“Umirjenost in nenasilje sta znamenji moči.”

“Naš čas zahteva voditelje, ki so občutljivejši za človeške potrebe, ki so pozorni do drugih in premorejo toplino ... in ženske so za trpljenje drugih biološko občutljivejše kot moški.”

“Krepitev čustvenega ravnovesja nam pomaga negovati toplino, sočutje, umirjenost, prisebnost in empatično radost – nauči nas veseliti se veselja drugih.”


Dalajlama, ambasador sočutnosti

Dalajlamova navidezna sveta preproščina je v resnici preprosta svetost.

Živimo v času, ki mu vlada osebni zaimek jaz. Čakamo, da bo tekmovalni individualizem opešal in da ga bo nadomestil občutek za skupno dobro. Lepši prihodnosti za vse se bomo približali, če se ne bomo ves čas primerjali z drugimi, ampak če se bomo spraševali: “Kaj bi lahko jaz sam letos storil-a bolje, kot sem lani?”

Ljudje smo v sebi usodno razklani: devetdesetodstotno smo šimpanzi, ki se bojujejo za vire, partnerje in prestiž, a smo tudi čebele, ki lahko skupaj naredijo velike stvari.

Dalajlama nas kot posameznike in kot človeštvo nagovarja, naj še v večji meri postanemo sočutna bitja panja.

Janez Penca, prevajalec in založnikIzid knjige je podprla 
Mesta občina Novo mesto