Naročite knjige

O Vrhunskem dosežku

Revija Vrhunski dosežek je najbogatejša zbirka znanja o športnem treniranju v Sloveniji. V reviji je bilo v 20 letih objavljenih več kot 2000 člankov najuglednejših trenerjev in športnih strokovnjakov z vsega sveta.

VRHUNSKI DOSEŽEK je slovenski športnostrokovni javnosti od junija 1996 do decembra 2016 posredoval novosti iz mednarodne prakse športnega treniranja. Kot pripomoček za uspešno treniranje se je uveljavil tako med vrhunskimi kot rekreativnimi športniki.

Komu je namenjen
Namenjen je trenerjem, športnim pedagogom, zdravnikom, fizioterapevtom in športnikom, ki vedo, da lahko svojo športno rast okrepijo, če tudi sami dobro poznajo stroko, ki so ji zaupali svoje naravne darove.

Kaj prinaša
Prinaša znanje o treniranju v elitnem in tekmovalnem športu, o prehranjevanju športnika, zdravljenju športnih poškodb in zaščiti pred njimi ter pretreniranjem, o prehranskih dodatkih in njihovih vplivih na rezultate ter zdravje in o časovnem in vsebinskem načrtovanju treniranja.

Osrednje teme
V žarišču so vzdržljivostni tek, kolesarjenje, smučarski tek, plavanje, veslanje, razvijanje vseh vidikov hitrosti in moči ter kondicijska priprava za športne igre.

Od kod so vsebine
Vrhunski dosežek prinaša izbor člankov iz revij Track Coach, Runner's World, Sportscience News Journal, Peak Performance, Faster-Higher- Stronger, Coaching Focus, Modern Athlete and Coach, Legkaja atletika, Leistungssport, Journal of Sports Sciences in elektronskih virov.

Kdo so avtorji
Pisci so trenerji svetovnih in olimpijskih prvakov ter rekorderjev in ljudje, ki delujejo pri izvorih praktične in teoretične vednosti o vrhunskem treniranju.

Kako je izhajal
Vrhunski dosežek je bil dvomesečnik, na leto je izšlo 6 številk. Še vedno so na voljo vsi arhivski letniki.