Naročite knjige

Vrhunski dosežek

Z decembrsko številko 2016 je po 20 letih prenehala izhajati revija Vrhunski dosežek. Na voljo so arhivski letniki od začetka izhajanja revije do zadnje številke.

Za naročilo arhiva revije nam prosimo pošljite sporočilo na elektronski naslov vrhunskidosezek@gmail.com.

Cena posamičnih letnikov za naslednje nakupe so:

od 1-4 letnikov 20€ za letnik
od  5-9 letnikov 15€ za letnik
10 in več letnikov 10€ za letnik


Revija Vrhunski dosežek je najbogatejša zbirka znanja o športnem treniranju v Sloveniji. V reviji je bilo v 20 letih objavljenih več kot 2000 člankov najuglednejših trenerjev in športnih strokovnjakov z vsega sveta.

VRHUNSKI DOSEŽEK je slovenski športnostrokovni javnosti od junija 1996 do decembra 2016 posredoval novosti iz mednarodne prakse športnega treniranja. Kot pripomoček za uspešno treniranje se je uveljavil tako med vrhunskimi kot rekreativnimi športniki.

Komu je namenjen
Namenjen je trenerjem, športnim pedagogom, zdravnikom, fizioterapevtom in športnikom, ki vedo, da lahko svojo športno rast okrepijo, če tudi sami dobro poznajo stroko, ki so ji zaupali svoje naravne darove.

Kaj prinaša
Prinaša znanje o treniranju v elitnem in tekmovalnem športu, o prehranjevanju športnika, zdravljenju športnih poškodb in zaščiti pred njimi ter pretreniranjem, o prehranskih dodatkih in njihovih vplivih na rezultate ter zdravje in o časovnem in vsebinskem načrtovanju treniranja.

Osrednje teme
V žarišču so vzdržljivostni tek, kolesarjenje, smučarski tek, plavanje, veslanje, razvijanje vseh vidikov hitrosti in moči ter kondicijska priprava za športne igre.

Od kod so vsebine
Vrhunski dosežek prinaša izbor člankov iz revij Track Coach, Runner's World, Sportscience News Journal, Peak Performance, Faster-Higher- Stronger, Coaching Focus, Modern Athlete and Coach, Legkaja atletika, Leistungssport, Journal of Sports Sciences in elektronskih virov.

Kdo so avtorji
Pisci so trenerji svetovnih in olimpijskih prvakov ter rekorderjev in ljudje, ki delujejo pri izvorih praktične in teoretične vednosti o vrhunskem treniranju.

Kako je izhajal
Vrhunski dosežek je bil dvomesečnik, na leto je izšlo 6 številk. Še vedno so na voljo vsi arhivski letniki.

Kakšen je
Vrhunski dosežek je revija formata A4 z barvno naslovnico in 15 do 20 članki na 32 straneh dvokolonskega tiska. Jezik besedil je poljuden in poljudno strokoven. Vzorce nekaterih številk preteklih letnikov si lahko v pdf formatu ogledate v celoti, z vsemi članki. V 20 letih izhajanja je revija Vrhunski dosežek slovenskemu vrhunskemu in ljubiteljskemu športu prinesla več kot 2000 uporabnih člankov. Za naročilo arhiva revije pošljite sporočilo na elektronski naslov vrhunskidosezek@gmail.com.