Naročite knjige

Hipoteza o sreči

  • Cena knjige je 21 € (23,50 €).
  • Poštnina je brezplačna

Knjigo lahko naročite:


O Hipotezi o sreči piše tudi Irena Štaudohar v Sobotni prilogi.
Hipoteza o sreči: uravnotežena nasprotja
Sobotna priloga Delo (18. 6. 2011)

Haidt nas popelje na nenavadno potovanje, na katerem nam pojasni, zakaj so meditacija, kognitivna terapija in prozac izjemno razumni načini zdravljenja depresije, zakaj je budizem pretiran odziv na svet, kakršen je, na kakšen način je religija spretna kulturna rešitev problemov skupinske selekcije v evoluciji, zakaj se zaljubljenci pogosto obnašajo kot otroci in kaj to pomeni, kako je obrekovanje bistveno za človeško kulturo in zakaj so novinarji nesrečni ... Mislim, da še nisem prebral knjige, ki bi s tako jasno preprostostjo in hkrati tako smiselno razgrnila pred bralca današnjo izkušnjo biti človek v socialnem, kulturnem in osebnem kontekstu.
JAMES FLINT, THE GUARDIAN

Navdušujoče ... človeško, duhovito in tolažilno ... Imenitno združuje antične kulturne vpoglede z moderno psihologijo ... celo ponuja šibko upanje, da bi lahko rahlo naravnali svojo srečnost, če že ne moremo nastaviti svoje telesne višine ... Iskrena in očarljiva knjiga.
SUNDAY TIMES

Na prvi pogled je videti kot eno od tistih šepavih del o filozofiji življenjskega sloga, ki jih mi, ciniki, na mah obsodimo na smetnjak. A ne pustite se prevarati! Haidtova knjiga je sijajno utemeljena, kristalno jasna in inteligentna zmes novih smeri v sodobni eksperimentalni psihologiji in tradicionalne filozofske misli. Celo njeni zaključki so pravilni. In, veste, ko sem jo bral, me je prav zares naredila srečnejšega.
ARENA

Svež, resen, navdušujoč vodnik k boljšemu vsakdanu.
Library Journal

Haidt nas sijajno vodi na popotovanju med preteklostjo in sedanjostjo. Jasno in humorno razpravlja o kompleksnosti današnje psihologije ... Njegov pogled na filozofijo, psihološka dejstva in misterij vere, znanstveni racionalizem in nedoumljive efemernosti je širok in neposreden. Sklep tega poštenega, iskrenega raziskovanja je: Najboljše življenje je najbrž moč živeti v uravnoteženosti nasprotij.
Bookpage

Nadvse poučno, tekoče napisano ponovno ovrednotenje prastarih vprašanj.
Publishers Weekly

Bleščeča preiskava psihologije življenja in srečnosti.
Daniel Wegner, avtor knjige The Illusion of Conscious Will

Vsaka stran te knjige prinaša bisere uvida o tem, kaj je dobro življenje in kje ga lahko poiščemo.
William Damon, avtor knjige The Moral Child


JONATHAN HAIDT je profesor socialne psihologije na Oddelku za psihologijo Univerze v Virginiji. Raziskuje področje morale in čustev ter njihove inačice v različnih kulturnih okoljih.

Haidt preučuje moralnost, njene čustvene temelje, kulturne različice in tokove razvoja. Kot začetnik raziskav o moralni intuiciji je z odmikom od moralnega sklepanja odločilno spremenil polje moralne psihologije. V strokovnih glasilih Science, Psychological Review in drugih je objavil 75 znanstvenih člankov. Je sourednik dela Flourishing: Positive Psychology and the Life Well-Lived. Živi v Charlottesvillu v ameriški zvezni državi Virginiji.